Bakwedstrijd met meel van de molen

Op zaterdag 12 september, tijdens Open Monumentendag, organiseren wij een bakwedstrijd. De enige voorwaarden voor inzendingen zijn: het is zoet gebak en het meel dat ervoor gebruikt is komt van De Traanroeier. Doe je mee?

Als je mee wilt doen aan de wedstrijd kun je vooraf gratis een pond meel ophalen. Dit kan dagelijks (tot 12 september) tijdens openingstijden bij de receptie van Kaap Skil (tel 314956), de Oudheidkamer (tel 313135)of Ecomare (tel 317741). Het wordt wel aanbevolen om even van te voren te bellen of er meel voorradig is in het betreffende museum.

Deelnemers kunnen hun gebak op 12 september tussen 10 en 12 uur bij Kaap Skil afgeven. Het gebak wordt in punten of stukken in het museumcafé verkocht ten bate van de molen. Wie een stuk koopt, mag een scoreformulier invullen. Met behulp van deze publieksbeoordeling, gecombineerd met het oordeel van de jury, zal een winnaar worden gekozen.

De jury van de bakwedstrijd bestaat uit Ruud Boom, Alice Reinders en, onder voorbehoud, Dirk Haker. De winnaar wordt om 15 uur in Kaap Skil bekend gemaakt.

Deelnemers wordt verzocht ook het recept van hun gebak in te leveren. Het winnende recept zal op de website van de molen, www.traanroeier.nl, worden gepubliceerd. 

De wedstrijdregels zijn:

Iedereen mag meedoen, op de drie juryleden na.

Zeven van het meel is toegestaan, maar moet wel vermeld worden in het recept.

Het gebak kan op zaterdag 12 september tussen 10 en 12 uur worden afgegeven in het museumcafé van Kaap Skil.

Samen met het gebak levert elke deelnemer ook het recept ervan aan.

Het gebak wordt in punten of delen verkocht aan bezoekers van Kaap Skil. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van molen De Traanroeier.

Mensen die van het gebak eten, mogen hun oordeel erover geven. Het publieksoordeel wordt meegewogen bij de keuze van de winnaar.

De jury proeft tussen 12 en 13 uur. Het eindoordeel van de jury wordt gecombineerd met dat van het publiek. De uiteindelijke winnaar wordt om 15 uur in het museumcafé van Kaap Skil bekend gemaakt.

Het recept van het winnende gebak wordt gepubliceerd op de website www.traanroeier.nl.

 

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks