Open Molendag op 13 mei

Vanwege de Nationale Open Molendag is molen De Traanroeier op zaterdag 13 mei gratis toegankelijk van 10 tot 16 uur. De molenaars zijn aan het werk en willen graag vertellen en vragen beantwoorden. De hele dag worden er pannenkoeken gebakken, van volkorenmeel van de molen en biologische melk van Ineke Hin.

De molenaars van De Traanroeier delen graag hun passie voor de eeuwenoude graanmolen met het publiek. Elke woensdagmiddag werken ze in de molen en vertellen ze erover aan de bezoekers van Museum Kaap Skil. Op 13 mei is de molen gratis, los van het museum, te bezoeken. Een goede reden voor een fietstochtje naar Oudeschild!

Vrijwilligers bakken op Open Molendag pannenkoeken met het meel dat met de molen is gemalen. Het worden echte Oudeschilder pannenkoeken, want de melk wordt speciaal voor deze gelegenheid geleverd door biologische boerin Ineke Hin. Verse, volle melk en volkorenmeel; voor een euro zijn de pannenkoeken te koop. Als beleg is er de keuze uit stroop en zelfgemaakte Texelse bramenjam.

Wie zelf aan de slag wil met het meel kan het ter plekke kopen, zowel tarwe als spelt. Ook kunnen mensen donateur worden van De Traanroeier. Alle opbrengsten en giften komen ten goede aan het onderhoud van dit Rijksmonument.

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks