Molen stralend middelpunt op feest

Het feestje bij molen De Traanroeier op vrijdagavond 22 september,  was een succes. Het was de hele avond gezellig druk in en rond de molen. De optredens en de flensjes werden gewaardeerd en De Traanroeier stond als stralend middelpunt in de schijnwerpers.

Naarmate het donkerder werd, kwam de verlichting op de molen steeds beter tot zijn recht. De onderzijde was blauw verlicht, de romp geel en op de wieken stonden lasers gericht. Het gele licht stond symbool voor het nieuwe riet dat we hopen te winnen met de Molenprijs. Het was vrijdagavond windstil, waardoor de molen niet kon draaien. Molenaar Willem Stolk heeft hem met een flinke slinger aan een wiek nog geprobeerd op gang te krijgen, maar dat mocht niet baten.   

Het buitenmuseum van Kaap Skil, waar De Traanroeier onderdeel van uitmaakt, bood een prachtige entourage voor het feest. De verlichte vissershuisjes, het terras met lichtjes en de feestelijk verlichte molen zorgden voor een sprookjesachtige aanblik. De optredens van Dinges en Tricolore vonden plaats op het bruggetje bij het terras, Johan Tromp speelde doedelzak vanaf de stelling van de molen.

De mobiele stemcomputer, waarop gestemd kon worden voor De Traanroeier, werd goed benut. Ook veel Texelaars bleken nog niet te hebben gestemd voor de Molenprijs. De vrijwilligers van De Traanroeier gaan zich nog tot 2 oktober vol inzetten om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te gaan stemmen. Corina Hordijk: “We laten die 50.000 Euro toch niet aan Texel voorbijgaan?” Stemmen kan tot 2 oktober op molenprijs.nl/texel. De winnaar wordt op 6 oktober bekend gemaakt.

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks