Lied over De Traanroeier

De Traanroeier is geëerd met een lied! Het is geschreven door Tineke Terpstra-Eelman en maakt onderdeel uit van het repertoire van de formatie Scheepstuig. In het lied wordt zowel de geschiedenis van de molen bezongen als de onderdelen die nodig zijn voor het malen van het graan. Tineke heeft gebruik gemaakt van de bestaande melodie van het lied Haven, veilige haven van Ds. L.A. Bodaan

Scheepstuig bestaat uit Willem Kuyper (zang), André Keijzer (cajon en zang), Gerrit Terpstra (gitaar en zang) en Tineke Terpstra (keyboard en zang). Het viertal heeft afgelopen zomer tot en met de herfstvakantie op donderdagmiddag liedjes van de zee ten gehore gebracht bij Museum Kaap Skil. Bij mooi weer op het terras, bij minder weer in het Museumcafé. Het vrolijke gezang gaf enorm veel sfeer en werd bijzonder gewaardeerd door de bezoekers.

Tijdens de koffie na afloop van het optreden kwam het idee om een lied te schrijven voor De Traanroeier en de molenaars. De molenaars waren de eersten die het te horen kregen. Van dit optreden is een filmpje gemaakt, dat op youtube te vinden is als traanroeierlied. Wie het graag live wil horen, moet nog even wachten tot het weer warmer wordt. Dan treedt Scheepstuig weer op in Kaap Skil.

Bekijk het filmpje door hier te klikken.

 

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks