De Traanroeier doet mee aan recordpoging

Op zaterdag 9 april organiseert het Gilde van Vrijwillige Molenaars een recordpoging: tussen 11 en 12 uur willen ze alle draaivaardige molens van Nederland laten draaien. Molen De Traanroeier en molen Het Noorden doen ook mee aan deze recordpoging. Bezoekers zijn bovendien van harte welkom op alle draaiende molens.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars bestaat dit jaar een halve eeuw en heeft 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar. Van de 2600 leden die de vereniging telt, zijn ongeveer 1500 gediplomeerd molenaar. Om meer aandacht te genereren voor het ambacht van de molenaar, worden dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. De recordpoging op 9 april is er een van.

Op zaterdag 9 april draaien zowel molen De Traanroeier als molen Het Noorden. De Traanroeier is dagelijks via Museum Kaap Skil toegankelijk en dat is ook deze dag het geval. In Het Noorden zijn bezoekers altijd welkom als de vlag uithangt. Dat is het teken dat er een molenaar aanwezig is. Zaterdag 9 april is dat dus in elk geval tussen 11 en 12 uur.

De molenaars en molenvrijwilligers van de Texelse molens verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers of aspirant-molenaars. Zaterdag is een goed moment om ze er eens over aan te spreken en te kijken of het iets voor jou is.

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks