Stemmen voor een handmolen

Stichting De Traanroeier is een van de clubs waarop gestemd kan worden bij de Rabo Club Support actie. Vanaf 5 september kunnen leden van de Rabobank hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging of stichting. De vrijwilligers van De Traanroeier willen graag een handmaler aanschaffen, om bezoekers zelf het maalproces te laten ervaren. Dat is dus ons spaardoel voor dit jaar.

In onze molen wordt wel graan gemalen op de wind, maar dat kan niet op elk gewenst moment. Het vereist namelijk naast goede wind ook een ervaren molenaar. Het werken met een handmaler kan ook begeleid worden door vrijwilligers die geen molenaar zijn. Dit schept dus veel meer mogelijkheden om bezoekers het maalproces te tonen. Vooral voor kinderen is het heel leuk om te zien hoe de harde tarwekorrels die je er boven in gooit, veranderen in meel dat er onder uit komt.

Een handmaler met echte maalstenen kost een paar honderd Euro. Met uw stem is dit een haalbaar doel voor de Rabo Club Support Actie. Kan de molen op u rekenen?

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00
In juli en augustus dagelijks